The 15:17 to Paris

Original Theatrical Date: 19 april, 2018

CLINT EASTWOOD’S 15:17 TO PARIS vertelt het waargebeurde verhaal van drie mannen die door hun moedige acties tijdens een hoge snelheidsrit met de Thalys helden werden. 

Vroeg in de avond op 21 augustus 2015 keek de wereld in verbijstering toe toen de media een terroristische aanval op de Thalys #9364 - met vertrek om 15:17 vanuit Amsterdam - meldden. Deze terreuraanslag werd voorkomen door drie moedige jonge Amerikanen die op dat moment door Europa reisden. De film volgt het pad van de vrienden. Van de worstelingen in hun kinderjaren tot het vinden van hun plek in het leven, naar de onwaarschijnlijke gebeurtenissen die tot de aanval hebben geleid. Tijdens de schrijnende beproeving twijfelen ze geen moment aan hun vriendschap. Het is hun grootste wapen, waarmee ze meer dan 500 van de passagiers weten te redden.

Het heldhaftige trio bestaat uit Anthony Sadler, militair Alek Skarlatos en de luchtvaart piloot Spencer Stone, die zichzelf spelen in de film.

Verder bestaat de cast uit Jenna Fischer (‘Hall Pass’, tv-serie ‘The Office’), Judy Greer (‘War for the Planet of the Apes’) en Ray Corasani (tv-serie ‘The Long Road Home’). Paul-Mikél Williams speelt de jonge Anthony, Bryce Gheisar speelt de jonge Alek en William Spencer neemt de rol van de jonge Spencer op zich.

Clint Eastwood (‘Sully’, ‘American Sniper’) heeft de film geregisseerd naar een scenario van Dorothy Blyskal. Het is gebaseerd op het boek van Anthony Sadler, Alek Skarlatos, Spencer Stone en Jeffrey E. Stern ‘The 15:17 to Paris: The True Story of a Terrorist a Train, and Three American Heroes’. Eastwood heeft de film ook geproduceerd, samen met Tim Moore, Kristina Rivera en Jessica Meier. De uitvoerende producent van de film is Bruce Berman.

Het creatieve team achter de schermen bestaat uit cameraman Tom Stern, die meewerkte aan 13 van Eastwood’s voorgaande films, en kostuum ontwerpster Deborah Hopper, die meewerkte aan 17 Eastwood projecten. Daarnaast maken ook editor Blu Murray (‘Sully’) en veteraan art director Kevin Ishioka (‘Sully’ en Nolan film ‘Dunkirk’), verantwoordlijk voor het productie ontwerp, deel uit van het creatieve team.

Genre: SuspenseThriller