0
The Matrix 20th Anniversary

The Matrix 20th Anniversary

Original Theatrical Date: 29 augustus, 2019

Warner Bros. Pictures brengt vanaf 29 augustus 2019 voor één week de Oscar©winnende science-fiction/actie-klassieker “The Matrix” van The Wachowski’s terug in de Nederlandse bioscoop. 

Twintig jaar na de originele release in 1999 keert de cyberthriller terug op het grote doek in de geremasterde 4K-versie, ook in Dolby Cinema en 4DX.

"The Matrix", geschreven en geregisseerd door The Wachowski’s en met hoofdrollen voor Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss, Hugo Weaving en Lawrence Fishburn, sleepte in 2000 maar liefst vier Oscars© in de wacht. De film maakt inmiddels ook deel uit van de top 20 beste films allertijden volgens de gebruikers van de toonaangevende filmwebsite IMDb.

Perceptie: De wereld zoals wij die kennen is echt. Werkelijkheid: De wereld bestaat niet: we worden dag in dag uit misleid door de almachtige kunstmatige intelligentie die ons leven beheerst. In deze Oscar©winnende cyberthriller, geschreven en geregisseerd door The Wachowski’s, staan Keanu Reeves en Laurence Fishburn vooraan in de strijd om de mensheid te bevrijden.

"The Matrix: 20th Anniversary" is vanaf 29 augustus 2019 voor één week te zien in de Nederlandse bioscoop, ook in Dolby Cinema en 4DX.

Genre: ActieScience Fiction