Original Theatrical Date: 6 september, 2018
Filmmaker James Wan, regisseur van de succesvolle films “The Conjuring” en “The Conjuring 2” verkent een andere donkere hoek van ditzelfde universum met “The Nun”. Geregiseerd door Corin Hardy (“The Hallow”), wordt dit nieuwe angstaanjagende verhaal geproduceerd door Wan en door Peter Safran, die verantwoordelijk is voor de productie van de gehele “The Conjuring” franchise.
 
Wanneer een jonge non in een klooster in Roemenië haar eigen leven neemt, worden er een priester met een onheilspellend verleden en een noviciaat op de drempel van haar laatste geloften door het Vaticaan gestuurd om dit te onderzoeken. Samen onthullen ze het profane geheim van de orde en riskeren daarbij niet alleen hun leven, maar ook hun geloof en ziel.  Ze confronteren een kwaadaardige kracht in the vorm van diezelfde demonische non die het publiek al eerder terroriseerde in “The Conjuring 2” waarbij de abdij een gruwelijk slagveld wordt tussen de levenden en de verdoemden. 

De hoofdrollen in “The Nun” worden vertolkd door de voor een Oscar® genomineerde Demian Bichir (“A Better Life”) als eerwaarde Burke, Taissa Farminga (tv serie “American Horror Story”) als Zuster Irene en Jonas Bloquet (“Elle”) als de lokale dorpsbewoner Frenchie.

De rest van de cast bestaat uit Charlotte Hope (tv serie “Game of Thrones”) als Zuster Victoria van de abdij, Ingrid Bisu (“Toni Erdmann”) als Zuster Oana en Bonnie Aarons die opnieuw haar rol als titelpersonage uit “The Conjuring 2” vertolkt. 

Hardy regisseert “The Nun” vanuit een scenario geschreven door Gary Dauberman (“It”) en het verhaal van Wan & Gary Dauberman. Richard Brener, Walter Hamada, Dave Neustadter, Gary Dauberman, Michael Clear en Todd Williams zijn de uitvoerende producenten. 
 
 Degenen die Hardy achter de schermen bijstaan zijn cinematograaf Maxime Alexandre (“The Voices”, “Annabelle: Creation”), productie-ontwerpster Jennifer Spence (“Annabelle: Creation”, “Lights Out”, de “Insidious” films), redacteuren Michel Aller (“Lights Out”, “Paranormal Activity: Ghost Dimension”) en Ken Blackwell  (“Ouija”, “Friday the 13th”), en kostuumontwerpster Sharon Gilham (tv serie “Black Mirror”). De muziek wordt verzorgd door Abel Korzeniowski (“Nocturnal Animals”).       
       
New Line Cinema presenteert “The Nun”, een productie van Atomic Monster/Safran. De film wordt gedistributeerd door Warner Bros. Pictures. 

THE NUN is vanaf 6 september 2018 te zien in de bioscoop.
Genre: HorrorMysterieThriller