0

They Shall Not Grow Old

Original Theatrical Date: 11 april, 2019

“They Shall Not Grow Old” is een grensverleggende documentaire van Oscar®-winnaar Peter Jackson (“The Lord of the Rings” Trilogy, “The Hobbit” Trilogy), naar aanleiding van de honderdjarige herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog.

Met geavanceerde technieken op het gebied van restauratie, kleur en 3D, en oorspronkelijke beelden die zorgvuldig zijn geselecteerd uit honderden uren aan filmmateriaal uit het archief van het Imperial War Museum (IWM), heeft Jackson een diepgaande en authentieke filmische belevenis gecreëerd. Het commentaar is afkomstig van de oorlogsveteranen zelf en geselecteerd uit meer dan 600 uur aan interviews uit de archieven van de BBC en het IWM. Dit is het verhaal van ‘De oorlog die een eind maakt aan alle oorlogen’, verteld door de soldaten die het meegemaakt hebben.

Door het restaureren van de oorspronkelijke beelden ontstaat een helder en levendig beeld van de menselijke kant van de Eerste Wereldoorlog. De film toont de dagelijkse realiteit en de ervaringen van de soldaten aan het front: wat zij vinden van het conflict, hun kameraadschap, de noodzaak van humor tijdens de verschrikkingen, het leven in de loopgraven en tijdens periodes van rust.

Dankzij de nieuwste technieken lijkt beeldmateriaal van honderd jaar geleden wel vandaag opgenomen. Het is zowel een herdenking als een eerbetoon aan een generatie die door een wereldoorlog voor altijd veranderde.

“They Shall Not Grow Old” is geregisseerd door Peter Jackson en geproduceerd door Clare Olssen en Jackson. Ken Kamins, Tessa Ross, Di Lees en Jenny Waldman zijn de uitvoerend producenten. De montage was in handen van Jabez Olssen en de muziek is van David Donaldson, Janet Roddick & Steve Roche.

Warner Bros. Pictures presenteert een Wingnut Films Production in opdracht van 14‐18 NOW en het Imperial War Museum in samenwerking met de BBC. De film wordt wereldwijd uitgebracht door Warner Bros. Pictures.

Genre: Documentaire